Williams Ingemanssons morbröder är framgångsrika silversmeder och har sedan han var liten tillbringat mycket tid tillsammans med dem i deras verkstad. Bland hammare och maskiner utvecklades intresset utav yrket och sedan dess har det hänt mycket.

Som 16 åring lämnade William Stockholm för småstaden Mjölby i Östergötland och började sina studier på hantverksprogrammet för att blir guldsmed. Tre år senare efter avslutad utbildning hade William 6 månaders praktik på W.A Bohlin i Stockholm. Sedan dess har han arbetat på bland annat Svenskt Guld och Silversmide i Sickla och från 2011 till 2015 på Sorsand i Stockholm. Under sin tid på Sorsand gick William även en fattnings-utbildning i Antwerpen, hos den omtalade juvelsfattaren Alexandre Sidorov.

2015 grundade William Briljant i Stockholm AB, med målsättning att öppna sin egna guldsmed på Östermalm. Idag står William och tillverkar smycken i sin butik på Linnégatan 31, i hjärtat på Östermalm. Tveka inte att komma förbi för att säga hej, prata om guldsmed eller ta en kopp kaffe.